Pozývame vás na Festival právneho štátu 2024

Aktuality

Dovoľujeme si Vás pozvať na druhý ročník série podujatí – odborných raňajok spojených s diskusiou pod spoločným názvom Festival právneho štátu 2024, ktorá sa bude konať v priebehu jesene 2024.

Cieľom série je predstaviť a diskutovať o dôležitých vybraných témach spojených s princípmi právneho štátu a jeho dodržiavania na Slovensku. Každé podujatie je venované konkrétnym témam spojeným s princípmi právneho štátu a vychádza zo Správy Slovenského národného strediska pre ľudské práva o právnom štáte 2024 a Správy Európskej komisie o právnom štáte.

Diskutovať pri raňajkách s Vami budeme: 

  • v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku, v  utorok, 1. októbra 2024, 9:30 – 11:30 v Bratislave na tému Právna istota a ľudské práva (Zastúpenie EK na Slovensku, Palisády 29); 
  • vo štvrtok, 10. októbra 2024, 13:00 – 15:00 v Košiciach na tému Menšiny a právny štát (Tabačka Kulturfabrik, Gorkého 2, Košice);
  • v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku, v utorok, 29. októbra 2024, 9:30 – 11:30 v Bratislave na tému Sloboda médií a ochrana novinárov (Zastúpenie EK na Slovensku, Palisády 29).
  • v utorok, 5. novembra 2024, 9:30 – 11:30 v Trnave opäť na tému Právna istota a ľudské práva (Kultúrne centrum Malý Berlín, Štefánikova 4, Trnava)

a pripravujeme pre Vás aj ďalšie odborné raňajky v regiónoch v priebehu novembra, o ktorých Vás budeme včas informovať.

V prípade záujmu sa, prosím, registrujte prostredníctvom registračného formuláru na tomto odkaze: https://forms.office.com/e/Q4347thyTd . Na základe Vašej registrácie Vám prostredníctvom e-mailu pošleme pripomienku účasti aj s detailným programom a hosťami a hostkami diskusie. Prosíme Vás o registráciu na každé z podujatí, o ktoré máte záujem.

Všetky aktuálne informácie nájdete aj naďalej na našej webstránke a na našich sociálnych sieťach.
V prípade akýchkoľvek otázok sa neváhajte obrátiť na Luciu Lacika (lacika@snslp.sk). 

Tešíme sa na Vás na Festivale právneho štátu 2024! 

Podujatia sú organizované s podporou Friedrich-Ebert-Stiftung